N’oubliez Jamais

Geboren op 03-04-1995
Orthos x G. Ramiro Z
Stokmaat 1.68m.

Eigenaar : Stal Groenewoud te Elst (gld)

N’Oubliez Jamais is geboren uit een stam die al meer dan 40 jaar in handen is van de Fam. Groenewoud. Grootmoeder Linda sprong onder de naam Charly Brown een kleine 40 jaar terug onder Kees Groenewoud in de Z.  Zij was een nakomeling van Griffier (v. Amor), die onder de zwitser Paul Weyer internationaal gesprongen heeft. Linda heeft één merrieveulen gehad: Anda.

Anda kwam uit één van de eerste jaargangen van G. Ramiro Z.  Zij heeft onder de wedstrijdnaam Vienna aan vele nationale en internationale wedstrijden deelgenomen. Eerst onder Kees Groenewoud en later, na eerst drie veulens te hebben gehad, onder zoon Niek Groenewoud. Vienna stond bekend om haar enorme vechtlust, explosieve afdruk en vermogen. Zo overwon zij reeds op 6-jarige leeftijd in de puissance een muur van 2 meter hoog. Ook stond zij bekend om haar enorme hardheid, zo ging zij op 18-jarige leeftijd, met de toen 17-jarige Niek Groenewoud nog met gemak over een muur van 1.90 m!

Deze merrie heeft tot haar 20ste op internationale juniorenwedstrijden gesprongen onder Niek. Zij heeft haar laatste wedstrijd gewonnen, waarna de familie besloten heeft met deze merrie te stoppen met de sport en haar weer in te zetten voor de fokkerij. Op de eerste drie nakomelingen kreeg ze al het prestatie predicaat toegekend, omdat twee hiervan internationaal springen en 1 nationaal.

Haar eerste veulen is N’Oubliez Jamais. Orthos tekende voor het vaderschap. Orthos is terug te vinden in de afstamming van vele internationale springpaarden, vooral in combinatie met G. Ramiro Z.

N’Oubliez Jamais heeft onder Niek Groenewoud een enorme waslijst aan wedstrijden gewonnen. Op 4-jarige leeftijd won hij op Champion Arnhem een rubriek voor jonge springpaarden met ruim 120 deelnemers. Als 5-jarige was hij finalist op de 5-jarigen competitie, waar hij hoge ogen gooide. Als 6/7-jarige won hij veel 1.30m en 1.40m wedstrijden. Daarna presteerde hij op nationaal en internationaal niveau zeer constant, door vrijwel iedere rubriek waarin hij aan de start kwam, in de prijzen te rijden.

Zo won hij o.a. de Gouden Aar tijdens de Sallandse ruiterdagen, de finale van een internationale Young Riders rubriek in Moorsele (be), de Grand Prix van Pinnenberg (du) en een 6e plaats in het Open Europees Kampioenschap voor ruiters tot 25 jaar oud op Zangersheide (België) en nog vele, vele andere wedstrijden.

N’Oubliez Jamais is na een succesvolle sportcariere in 2010 goedgekeurd bij het KPST.

De eerste nakomelingen zijn vorig jaar geboren en zijn zeer goed. Hij geeft mooie, grote, lang gelijnde veulens met veel ras en een super karakter.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Kees (06-81954844) of Niek (06-41188056) Groenewoud.