Pensionstalling

Stallen
Stal Groenewoud heeft de beschikking over 70 boxen, waarvan er 56 gereserveerd zijn voor pensionpaarden. De paarden staan op stro. We strooien iedere dag op en iedere woensdag wordt er uitgemest.

Faciliteiten
Pensionklanten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten: Twee overdekte rijhallen, een gedraineerde springtuin, een gedraineerde en verlichte buitendressuurbaan, trainingsmolen, overdekte longeercirkel, poets- en wasplaatsen (met warm water) en een afsluitbare zadelkast voor iedere stal staan tot je beschikking. Ook is er een gezellige kantine op het terrein. Je kunt privélessen krijgen en lid worden van de RV en PC De Betuwe.

Openingstijden
Het is goed om te weten, dat je als pensionklant op Stal Groenewoud altijd terecht kunt; de stallen zijn voor de pensionklanten alleen gesloten op woensdagmorgen tijdens het afmesten tot 13.00 uur en op zaterdag- en zondag avond na 21.00 uur. Ook tijdens de lessen is er volop gelegenheid om vrij te rijden.

Voer en voerschema
De paarden krijgen drie keer per dag een topkwaliteit krachtvoer en daarnaast hooi van een uitstekende kwaliteit. De paarden krijgen verschillende hoeveelheden: per paard bekijken we hoeveel energie nodig is voor het werk dat ze verrichten. Zo zorgen we voor een goede gezondheid en conditie.

Weidegang
Er is, voor wie dat wil, gelegenheid voor weidegang. We hebben paddocks, waar de paarden, ’s morgens of ’s middags in koppels van twee naar buiten gaan. Ook hebben we weiland waar de paarden in grotere groepen de hele dag lopen. ’s Avonds staat alles weer op stal.

Trainingsmolen
Pensionklanten kunnen tegen vergoeding gebruik maken van de trainingsmolen.

Jij op vakantie, je paard in conditie
Tijdens vakantieperioden gaat ons bedrijf gewoon door. Als je dat wilt, kunnen wij je paard rijden als je zelf op vakantie bent. Ook de trainingsmolen is een goede oplossing om je paard aan de gang te houden. Een combinatie van laten rijden en trainingsmolen is natuurlijk ook mogelijk.

Dierenarts en Hoefsmid
Twee keer per jaar komt de dierenarts op stal en krijgen alle paarden een influenza- en tetanusenting. Daarnaast worden ze regelmatig ontwormd. Via de besloten facebook-groep of watts-app krijg je informatie over tijdstip en kosten. Op het mededelingenbord hangt dan informatie over tijdstip en kosten.

Er zijn verschillende hoefsmeden waar we afspraken mee gemaakt hebben voor onze klanten.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen hoefsmid laten komen.