Jupilot

Jupilot is met zijn stokmaat van 1.72m. een imposante verschijning. Hij heeft een fantastisch karakter, wat terug te zien is bij al zijn nakomelingen. De dekhengst is lang gelijnd, heeft een sterke bovenlijn en een zeer actief achterbeengebruik. Deze drie eigenschappen brengen een fijne rijdbaarheid met zich mee. Jupilot vererft deze zo be langrijk geworden rijkwaliteiten ook sterk door. Jupilot vertoont bij het springen veel afdruk, een goede bascule, techniek en veel vermogen.Hij kreeg tijdens het verrichtingsonderzoek zowel voor vrij springen als onder het zadel springen een 8, evenals voor karakter en het gehele trainingsrapport. Voor stalgedrag kreeg hij zelfs een 9.

Jupilot is een zoon van Epilot, die onder Franke Sloothaak in 1992 het Bundeschampionat voor 6-jarige springpaarden won. Jupilot komt uit de keur-preferente Brenda (Triton x Joost), dit was een groot gelijnde en rijtypische gebouwde merrie met zeer veel springvermogen. Zij komt uit één van de beste stammen van Nederland, namelijk de Karla- stam. Toppers zoals Mr. Blue (Bert Romp), Nairobi (Leon Thijssen), Zucarlos, Transvaal, Nabuur en de dressuurhengst Uptown komen ook uit deze stam. Vijf paarden uit deze stam hebben meegedaan aan de Olympische Spelen en de Wereldspelen en vier merries uit deze stam waren in het verleden UTV kampioen.

Jupilot is een succesvolle vererver. Van de 79 nakomelingen van 4 jaar en ouder zijn er 9 die internationaal uitgebracht worden! Een voorbeeld hiervan is de internationaal springende en Zangersheide goedgekeurde hengst Rijupilot (mv Zevenster), die de competitie voor 4 jarige springpaarden in Italië won. Wie zeer zeker ook genoemd mag worden is het Grand Prix springpaard Olga (mv. Dageraad). Op basis van de prestaties van zijn nakomelingen heeft het KWPN in 2007 besloten om Jupilot voor het leven goed te keuren! Jupilot is een écht vaderdier!
Jupilot won als 4 jarige de finale van de hengstencompetitie en als 5 jarige de gehele competitie onder Dion van Groessen.Als 7- en 8-jarige behaalde hij onder Holger Hetzel hoge plaatsen op internationale wedstrijden (1.40m – 1.50m), zoals een tweede plaats in de Grote Prijs van Viersen-Dulken en een derde plaats in de Grote Prijs van Mannheim. Na jaren in het buitenland gedekt te hebben kwam de hengst in 2003 terug naar Nederland. De goedgekeurde dekhengst kwam verrassend snel weer op hoog niveau. Niek Groenewoud startte hem 3 keer bij de Young Riders op internationaal niveau. Zij werden 7e in de Grand Prix van Wierden en behaalden een zeer succesvolle 2e plaats in de Grand Prix van het Belgische Moorsele.

Jupilot is eigendom van Stal Groenewoud en staat daar ter dekking.
De hengst is na telefonische afspraak te bezichtigen onder het zadel.
Folder op aanvraag!

Dekvoorwaarden:
Het tarief is € 700,- excl. BTW en afdrachtkosten. Bij niet drachtigheid € 500,- retour. Overlegging van een dierenartsverklaring voor 1 november.

Stalling voor merries zonder veulen € 7,50 en met veulen € 8,50 (per dag, incl. BTW).

Alle eventuele veterinaire kosten zijn voor rekening van de merriehouder.